Chcete po svátcích odlehčit obědy? Pak je tohle ideální volba.
Suroviny
160 g zelených fazolek
1 cibule
1x 400 g plechovka bílých fazolí
1x 400 g plechovka červených fazolí
400 g cherry rajčat
2 balení tuňáka v olivovém oleji
1 větší hrst zelených oliv
1 sáček rukoly
2 lžíce hrubozrnné hořčice, medu, olivového oleje
1 citron, vejce
sůl a pepř
Postup
Fazolky dáme na dvě až tři minuty do hrnce s vroucí vodou, pak je zchladíme pod proudem tekoucí vody.
Vejce uvaříme natrvdo. Nasekanou cibuli dáme do sítka a chvíli proplachujeme pod tekoucí vodou, ztratí tak na síle. Pak dáme fazolky, cibuli, oboje okapané fazole, cherry rajčátka, okapaného a na kousky rozděleného tuňáka, olivy a rukolu do mísy a promícháme.
Smícháme hořčici, med, jemně nastrouhanou kůru i šťávu z jednoho citronu a nakonec do zálivky vmícháme olivový olej, osolíme, opepříme. Uvařené vejce přidáme do salátu na čtvrtky nakrájené a zálivkou přelijeme salát.