TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Touto pečínkou pohostíte celou rodinu. Podávejte ji nejlépe s bramborem přelité sosem.

Suroviny na 4 porce

1 kg vepřové pečeně vcelku bez kosti
60 g másla
1 lžíce oleje
8 stroužků česneku
1 lžička soli
1 lžička pepře
1 lžička rozmarýnu
1 lžička tymiánu
750 ml plnotučného mléka

Postup

Maso omyjte, osušte, vetřete do něj sůl a pepř, a stáhněte provázkem. Na oleji jej zprudka orestujte ze všech stran a pak ho dejte do pekáčku.

Na 30 g másla orestujte plátky česneku, tymián a rozmarýn, a zalijte troškou mléka. Pak směs přelijte přes maso a dolijte zbytek mléka. Na maso rozprostřete zbytek nakrájeného másla.

Nezakrytý pekáček vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 2 hodiny. Během pečení maso několikrát otočte a polijte výpekem. Před krájením nechte maso asi 10 minut odpočinout.

Nenechte si ujít další zajímavé články