Ryba je lehká a zdravá. Vyzkoušejte verzi na rajčatech. Jako přílohu můžete zvolit rýži nebo pečené brambory.
Suroviny na 4 porce
4 filety z ryby (treska nebo pangas)
400 g loupaných rajčat z konzervy
1 stroužek česneku
1 cibule
1 lžíce kari koření
1 lžíce koriandru
sůl, pepř
čerstvý tymián
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce olivového oleje
Postup
Na pánvi rozpalte olej. Přidejte na jemno nasekanou cibuli a opékejte přibližně 5 minut.
Přidejte nakrájená rajčata, prolisovaný česnek, kari koření, koriandr, tymiánové lístky a sójovou omáčku. Přiveďte k varu a vařte zhruba 5 minut.
Podle chuti omáčku osolte a opepřete a pak do ní vložte naporcovanou rybu. Přiklopte a duste asi 15 minut na mírném ohni.
Naservírujte do misek nebo hlubokých talířů, ozdobte bylinkami a podávejte.