S vykostěným kuřetem se dají dělat divy. Mezi ty nejluxusnější recepty patří kuře s pistáciovou nádivkou.
Suroviny na 4–6 porcí
1 větší kuře
40 g másla
1 cibule
250 g mletého hovězího
125 g šunky
4–5 lžic strouhanky
2 lžíce nasekané petrželky
vejce
sůl, pepř
špetka estragonu
30 g pistáciových oříšků
5 sušených rajčat
50 g slaniny
Postup
Kuře vykostíme na roládu. V kastrolku rozehřejeme máslo, přidáme cibuli nakrájenou na kostičky a necháme zesklovatět.
Smícháme ji s hovězím, nadrobno nasekanou šunkou, houskou a petrželkou. Přimícháme vajíčko, sůl, pepř, estragon, nadrobno nakrájená rajčata a pistácie.
Vzniklou nádivkou naplníme kuřecí plát a zavineme a zavážeme. Osolíme a vložíme do pekáčku se slaninou. Pečeme zhruba hodinu a půl.
Tags :
nádivka