Jednoduchý recept, ale musíte vědět, jak na marinádu. Správně udělaná křidélka jsou mazlavá, šťavnatá, sladká, pálivá a prostě skvělá!
Suroviny na 4 porce
16 ks kuřecích křídel, cibule, mouka, černé pivo, chilli, med, hladká mouka, máslo, sůl, pepř, chléb
Postup
V kastrůlku zpěníte máslo, přidáte mouku a uděláte jíšku. Na pekáč dáte spoustu najemno pokrájené cibule, zalijete ji černým pivem, pak rozprostřete osolená kuřecí křídla, vhodíte spoustu chilli, trochu medu a pečete v troubě dozlatova.
Pak vyndáte křídla, výpek dolijete pivem, zahustíte jíškou, okořeníte dle nálady, provaříte, vrátíte křídla zpět do pekáčku a krátce zapečete.
Servírujete s chlebem a vychlazeným pivem.
Tags :
kuřecí křidélka