Poměrně netradiční recept, který vás příjemně zasytí.
Suroviny
1 kg dýně Hokkaido
3 lžíce olivového oleje
2 varné sáčky kulatozrnné rýže
1,5 l zeleninového bujonu
50 g másla
1 cibule
1 malá sklenička bílého vína
50 g parmazánu
Postup
Troubu předehřejeme na 220 °C. Kousky dýně promícháme se lžící oleje. Přendáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme 30 minut. Mezitím vložíme dva sáčky rýže do hrnce, zalijeme vývarem a vaříme 20 minut. V jiném hrnci rozpustíme polovinu másla, přisypeme cibuli a 10 minut za občasného míchání opékáme.
Přidáme okapanou rýži, vlijeme víno a za občasného míchání jej necháme odpařit. Jednu polovinu pečené dýně rozmixujeme na pyré a spolu se sýrem a zbylým máslem vmícháme do rýže. Na konec do rizota přidáme pečené kousky dýně, zamícháme a posypeme nasekaným parmazánem.