Klasicky se rizoto dělá na bílém víně, vyzkoušejme nyní, jak chutná na víně červeném.
Suroviny na 2 porce
250 g italské rýže
0,6 l kuřecího vývaru
čerstvý tymián
rozmarýn
3 l červeného vína
1 červená cibule
kousek másla
strouhaný sýr Gran Moravia nebo Grana Padano
trocha olivového oleje
Postup
Osmahneme na rozpuštěném másle nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme tymián a rozmarýn.K zezlátlé cibuli přidáme rýži a za stálého míchání ji opražíme. Rýži zalijeme vínem a necháme ho odpařit. Poté do rýže postupně přiléváme horký vývar a průběžně mícháme a necháváme vstřebat. Rýže se takto vaří 18–20 minut. Podáváme s kouskem másla a zamíchaným sýrem.
Tags :
rizoto