Tak trochu lepší nedělní oběd pro celou rodinu!
Suroviny na 4 porce
4 plátky kuřecího masa (250 g)
80 ml olivového oleje
2 stroužky česneku
2 snítky tymiánu
sůl, pepř
Na dip
½ cibule
1 stroužek česneku
400 g drcených sterilovaných rajčat
100 ml červeného vína
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
Postup
Omyté a usušené plátky masa naskládáme do misky. Přelijeme je směsí z poloviny oleje, drceného česneku a nasekaného tymiánu. Necháme přes noc v chladnu odležet a občas obrátíme.
Dip připravíme tak, že nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na olivovém oleji, přidáme najemno nasekaný česnek, rajčata a promícháme. Osolíme, opepříme a zalijeme vínem. Necháme odpařit do zhoustnutí.
Před přípravou necháme steaky okapat, odstraníme zbytky tymiánu a česneku. Pak je opékáme na rozpáleném oleji, z každé strany asi 4 minuty Podle chuti osolíme a opepříme.
Podáváme s bramborou pečenou v alobalu, opečeným toastovým chlebem a dipem.