TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Kachna na medu patří mezi staročeské recepty, které nikdy nezevšední.

Suroviny pro 6 osob

1 kachna
3 lžíce medu
½ lžičky mletého zázvoru
¼ lžičky drceného kmínu
2 lžíce stolního vína
2 lžíce sojové omáčky
lžička sezamových semínek
špetka skořice
sůl

Postup

Očištěnou kachnu osolíme, podlijeme vodou a pečeme v troubě asi hodinu.

Smícháme sojovou omáčku, víno, zázvor, kmín a skořici. Přikryjeme poklicí či alobalem a pečeme. Musíme však podlévat.

Krátce před dopečením přidáme tekutý med, posypeme semínky a dopékáme za stálého přelívání šťávou z pekáčku. Pečenou kachnu na medu se doporučuje podávat s rýží.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články