Lososový quiche je taková francouzská klasika. Tak schválně, jak vyjde vám.
Suroviny na korpus
170 g bezlepkové mouky
1 žloutek
100 g másla
4 lžíce vody
špetka soli
Náplň
500 g uvařených brambor ve slupce
3 lžíce parmazánu
250 ml smetany
2 vejce
2 lžíce kopru
200 g filetů z lososa
sůl, pepř a olej
Postup
Lososa nakrájíme na menší kousky.
Osolíme, opepříme a orestujeme na oleji. Mouku, máslo a žloutek zpracujeme v drobenku. Přidáme sůl a vodu. Vypracujeme těsto, které rozválíme na plát. Přeneseme ho do pečicí formy, okraje odřízneme, dno propícháme vidličkou.
Korpus dáme péct do trouby rozpálené na 200 °C na 15 minut. Brambory nakrájíme na plátky. Parmazán smícháme se smetanou, vejci a koprem. Směs osolíme a opepříme. Na upečený korpus vyskládáme brambory, kousky restovaného lososa a vše zalijeme smetanovou směsí.
Pečeme při 180 °C dalších 20 minut.