Chuť pórku báječně vynikne ve skvělém slaném koláči s kuřecím masem a houbami. Podávat ho můžete třeba k večeři.
Suroviny
Na těsto
280 g hladké mouky
160 g másla
8 lžic vody
špetka soli
Na náplň
1 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
2 pórky
100 g kuřecích prsou
50 g lesních hub
3 vejce
280 ml smetany ke šlehání
100 g eidamu
sůl, pepř
Postup
Mouku, studené máslo a špetku soli zpracujte rukama na drobenku. Zalijte vodou a vytvarujte těsto. Zabalte ho a nechte 30 minut odpočívat v lednici.
Vychlazené těsto vyválejte na pomoučněném vále a rozprostřete ho do koláčové formy. Dno propíchejte vidličkou, aby se při pečení nenafukovalo. Těsto předpečte v předehřáté troubě na 190 °C asi 8 minut.
Na náplň rozehřejte na pánvi máslo a olivový olej. Zvolna opečte pórek pokrájený na kolečka. Pak přidejte maso pokrájené na kousky a očištěné, nakrájené houby a krátce orestujte.
Směs nalijte na předpečený korpus a zalijte vejci, které prošleháte se smetanou a nastrouhaným sýrem. Osolte a opepřete. Pečte v troubě při 190 °C asi 30 minut.