Tradiční britský pokrm tentokrát na vašem stole.
Suroviny na 1 porci
2 lžíce kokosu
0,2 l mléka
120 g ovesných vloček
0,2 l vody podle chuti
sůl
borůvkový džem
kakao
hrozinky
Postup
Ovesné vločky dáme do cedníku, propláchneme studenou vodou a vložíme do hrnce. Přidáme vodu, mírně osolíme a přivedeme k varu. Když začne voda vřít, přidáme kokos a vaříme, dokud směs nezhoustne v kaši. Kaši rozdělíme na talíře, ochutíme džemem, posypeme trochou kakaa a zalijeme studeným mlékem.
Podle chuti můžeme přidat ještě před vařením i rozinky. Porridge je možné připravit jako chuťovku, snídani i jako dietní hlavní chod. Na závěr můžeme do kaše rozmačkat banán.
Tags :
porridge