TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Zeleninové špízy jsou stejně fantastické jako ty masové. Nadchnou vegetariány a příjemně překvapí milovníky masa.

Suroviny na 4 porce

Na špízy

200 g žampionů
8 malých kukuřičných klasů
3 barevné papriky
2 mladé cukety
1 lilek
15 cherry rajčat (žlutá i červená)
1 menší celer

Na marinádu

4 stroužky česneku
2 snítky tymiánu
2 snítky oregana
1 snítek rozmarýnu
1 malá chilli paprička
200 ml olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
sůl, pepř

Postup

Zeleninu očistěte, celer a žampiony oloupejte, opláchněte pod tekoucí vodou a připravte následovně. Cukety, celer, papriky a lilek nakrájejte na větší kostičky. Cherry rajčata a žampiony rozpulte.

Všechny suroviny střídavě napichujte na špejle nebo grilovací jehle.

Připravte si marinádu. Stroužky česneku oloupejte, rozdrťte a smíchejte s olivovým olejem. Bylinky a chilli papričku, zbavenou peciček, omyjte, nasekejte na jemno a vmíchejte k česneku. Nakonec marinádu osolte, opepřete a ochuťte citronovou šťávou.

Špízy potřete marinádou a grilujte 6 až 8 minut na rozpáleném grilu ze všech stran. Během grilování špízy potírejte marinádou.

Tags : špízšpízy

Nenechte si ujít další zajímavé články