Gurmáni v trávě ocení sendvič vonící nejen hovězím, ale i chutí luxusu.
Ingredience
400 g hovězí vyzrálého hovězího masa
3 lžíce rostlinného oleje
snítka rozmarýnu
4 bagely
4 listy salátu
2 rajčata
½ salátové okurky
1 lžíce majonézy
1 lžíce kečupu
1 malá lžička dijonské hořčice
sůl
pepř
Postup
Do očištěného masa vetřeme olej a vcelku ho opatrně vložíme na rozpálenou pánev. Opékáme nasucho z každé strany asi 4 minuty.
Osmažený steak rovnoměrně posypeme nasekaným čerstvým rozmarýnem a necháme ještě asi 10 minut dopéct v předehřáté troubě. Po vyjmutí z trouby ho zabalíme do alobalu a necháme asi tak 5 minut odležet. Nakonec lehce osolíme a opepříme.
Rozkrojíme bagely, poklademe na spodní stranu omytý a osušený salát, nejlépe kadeřavý nebo klidně rukolu, a na plátky nakrájená rajčata.
Maso krájíme přes vlákno na tenké plátky, poklademe ho na zeleninu a zakapeme kečupem.
Pak přidáme okurku nakrájenou na tenké plátky škrabkou na brambory a přiklopíme horním dílem, který předem pomažeme majonézou a hořčicí. .