Bylinky dávají masu jedinečnou chuť, za kterou podle starých receptů stojí sluneční paprsky, jež do nich vkládaly mimořádnou energii.
Suroviny
800 g kuřecích řízků ze stehen, sůl, pepř, olej na smažení a strouhanka
Marináda
1citron
4 stroužky česneku
2 lžíce dijonské hořčice
5 lžic olivového oleje
5 lžic slunečnicového oleje
1 střední cibule
1 lžička majoránky
½ lžičky tymiánu
2 lžičky čerstvé sekané petrželky
2 lžičky čerstvého sekaného rozmarýnu
Postup
Připravíme si ze všech ingrediencí marinádu, do ní na noc vložíme omyté a dobře osušené řízky, které předem nasolíme. Druhý den rozpálíme v pánvi olej a do něj vkládáme řízky rovnou z marinády. Do nich můžeme také vložit sýr, stačí eidam. Řízky jsou křehké a velmi rychle usmažené, tak pozor, abyste je nepřipálili. Příloha může být rýže nebo vařené brambory.