TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Můžete jim říkat také třeba zelené špagety. Jejich příprava je velice snadná!

Suroviny

400 g špaget
100 g baby špenátu
140 g mraženého hrášku
malý svazek bazalky
3 lžíce bazalkového pesta
150 ml smetany na vaření
50 g parmazánu k posypání (nemusí být)
sůl

Postup

Špagety jsou skoro synonymem Itálie a vy tuhle pochoutku můžete mít na stole za pár minut a hlavně si na ní pochutná celá rodina.

Špagety uvaříme a špenát spaříme. Poté špenát vyždímáme a s hráškem a bazalkou ho rozmixujeme dojemna. Vmícháme pesto a směs podle chuti osolíme.

Špagety scedíme, smícháme je se špenátovým pestem, postavíme na plotnu, vlijeme smetanu, prohřejeme a necháme lehce zhoustnout. Servírujeme posypané parmazánem a ozdobené lístky čerstvé bazalky.

Tags : špagety

Nenechte si ujít další zajímavé články