Můžete jim říkat také třeba zelené špagety. Jejich příprava je velice snadná!
Suroviny
400 g špaget
100 g baby špenátu
140 g mraženého hrášku
malý svazek bazalky
3 lžíce bazalkového pesta
150 ml smetany na vaření
50 g parmazánu k posypání (nemusí být)
sůl
Postup
Špagety jsou skoro synonymem Itálie a vy tuhle pochoutku můžete mít na stole za pár minut a hlavně si na ní pochutná celá rodina.
Špagety uvaříme a špenát spaříme. Poté špenát vyždímáme a s hráškem a bazalkou ho rozmixujeme dojemna. Vmícháme pesto a směs podle chuti osolíme.
Špagety scedíme, smícháme je se špenátovým pestem, postavíme na plotnu, vlijeme smetanu, prohřejeme a necháme lehce zhoustnout. Servírujeme posypané parmazánem a ozdobené lístky čerstvé bazalky.
Tags :
špagety