Nebojte se vegetariánských burgerů, mohou být i lepší, než ty masové!
Suroviny
1 x 400 g konzerva cizrny
1 x 340 g konzerva kukuřice
½ svazku čerstvého koriandru
½ lžičky mleté sladké papriky
½ lžičky římského kmínu
sůl a kůra z 1 citronu
3 lžíce hladké mouky + na poprášení
olivový olej
zelené salátové listy
2 velká rajčata
4 burgerové bulky
rajčatový kečup
Postup
Slitou cizrnu a kukuřici vsypeme do mixéru. Přidáme koriandr, koření, sůl, citronovou kůru, mouku a promixujeme. Vytvarujeme 2 cm vysoké placičky a dáme je chladit. Pak opečeme burgery na oleji z obou stran. Opláchneme a osušíme salát. Rajčata nakrájíme na plátky, přepůlíme i burgerové bulky.
Na spodek dáme kečup, pak cizrnový burger. Přidáme rajčata, salát, lístky koriandru a zakryjeme vrškem bulky..