Pokud je dresink příliš hustý, přidáme do něj trochu mléka.
Suroviny na 4 porce
Žebírka
50 ml jablečného octa
50 ml olivového oleje
50 ml worcesterové omáčky
2–3 lžíce chilli omáčky
1 lžíce cukru krystal
1,5 kg vepřových žebírek
Dresink z plísňového sýra
50 g plísňového sýra
50 ml majonézy
50 ml zakysané smetany
1 nasekaný stroužek česneku
½ lžičky worcesterové omáčky
sůl
čerstvě umletý pepř
Postup
Na marinádu promícháme ocet s olivovým olejem, oběma omáčkami a cukrem. Vepřová žebírka vložíme do hlubokého talíře, zalijeme marinádou a obrátíme. V chladničce marinujeme 4 hodiny.
Na dresink nahrubo rozdrobíme plísňový sýr a v misce ho smícháme s majonézou, zakysanou smetanou, česnekem a worcesterovou omáčkou. Osolíme a opepříme. Do podávání uchováváme v chladničce.
Žebírka vyjmeme z marinády. Marinádu nalijeme do malého hrnce, necháme přejít varem a odložíme stranou
Žebírka grilujeme při středním žáru 30–35 min, až je maso měkké. Během grilování ho občas potřeme převařenou marinádou. Maso necháme 5 minut odpočinout, pak je nakrájíme na jednotlivé porce a podáváme s dresinkem.