TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Slaďounký a vydatný recept na báječnou pečeni oceníte při přípravě nedělního rodinného oběda.

Suroviny na 4 porce

800 g vepřového masa (nejlépe kýty)
2 lžíce medu
2 lžíce másla
3 snítky tymiánu
hrst čerstvé petrželky
1 lžíce nastrouhaného zázvoru
500 g švestek
sůl, pepř

Postup

V malém rendlíku na mírném ohni smíchejte dohromady med, sůl, pepř, máslo, nastrouhaný zázvor a nasekané byliny. Vzniklou směs dobře vetřete do masa.

Maso vložte do hlubšího plechu nebo pekáče a kolem něj rozložte švestky, které omyjte, vypeckujte a rozkrojte napůl. Podlijte troškou vody nebo černého piva a přidejte zbytek medové směsi.

Pekáček zakryjte a dejte péct do trouby vyhřáté na 190 °C na asi 75 minut. Pak maso odkryjte a dopečte ještě asi 5 minut.

Maso nakrájejte na plátky a podávejte, třeba se šťouchanými brambory.

Nenechte si ujít další zajímavé články