Plánujete posezení a společné grilování s přáteli? Lahodná grilovaná vepřová žebírka přijdou k chuti úplně všem.
Suroviny
1 kg vepřových žebírek
100 ml olivového oleje
1/2 citronu
1 svazek čerstvého rozmarýnu
hrubá sůl
mletý černý pepř
2 lžíce provensálského koření
Postup
Vepřová žebírka omyjte, osušte a nasekejte na porce. Olej nalijte do misky, přidejte vymačkanou šťávu z citronu. Svazeček rozmarýnu namočte v této směsi a potřete jím žebírka z obou stran.
Osolte je, opepřete a posypte provensálským kořením. Nechte 20 minut marinovat.
Rozpalte gril na vysokou teplotu a žebírka rožněte podle velikosti 40 až 50 minut. Průběžně je potírejte olejem s citronovou šťávou.
Podávejte s omáčkami a s opečenými brambory, grilovanou zeleninou nebo pečivem.
Tags :
žebírka