Hlávkový salát můžete nahradit listy z čerstvého špenátu.
Suroviny na 4 porce
500 g mletého hovězího masa
250 g oloupané klobásy chorizo
pepř, sůl
olivový olej na potření
4 hamburgerové housky (bulky)
2 lžičky dijonské hořčice
250 g hlávkového salátu
150 g tavené plátky sýra Cheddar
1 červená cibule
Postup
Mleté maso dáme od mísy, přidáme nadrobno nakrájenou klobásu chorizo a podle chuti opepříme a osolíme.
Poté z masa vytvarujeme 4 burgery, potřeme je z obou stran olejem a grilujeme z každé strany asi 4 minuty.
Rozkrojíme housky, spodní díly potřeme dijonskou hořčicí, na to položíme list hlávkového salátu, burger a sýr. Přidáme ještě kousek hlávkového salátu a na kroužky nakrájenou cibuli
Nakonec vše přiklopíme vrchním dílem housky a krátce zapečeme v uzavřeném grilu nebo v alobalu.