TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Steaky můžeme před marinováním pokapat worchesterovou omáčkou.

Suroviny na 4 porce

4 plátky vepřové kýty (á 250 g)
4 stroužky česneku
sůl, pepř

Na marinádu

100 ml olivového oleje
300 ml černého piva
1 lžička drceného kmínu
1 lžička plnotučné hořčice

Postup

Maso zlehka naklepeme hřbetem ruky. Z obou stran osolíme a opepříme. Pak potřeme rozdrceným česnekem.

Na rozpálené pánvi s vyšším okrajem smícháme olej s pivem, chvilku povaříme a stáhneme z ohně. Přimícháme hořčici a kmín.

Marinádu necháme trochu vychladnout a ponoříme do ní plátky masa. Necháme odpočinout v lednici. Ideálně přes noc. Před grilováním maso necháme povolit na pokojovou teplotu.

Plátky masa grilujeme z obou stran a průběžně je potíráme zbylou marinádou.

Podáváme s rajčaty a opečenou zeleninou.

Tags : steak

Nenechte si ujít další zajímavé články