Steaky můžeme před marinováním pokapat worchesterovou omáčkou.
Suroviny na 4 porce
4 plátky vepřové kýty (á 250 g)
4 stroužky česneku
sůl, pepř
Na marinádu
100 ml olivového oleje
300 ml černého piva
1 lžička drceného kmínu
1 lžička plnotučné hořčice
Postup
Maso zlehka naklepeme hřbetem ruky. Z obou stran osolíme a opepříme. Pak potřeme rozdrceným česnekem.
Na rozpálené pánvi s vyšším okrajem smícháme olej s pivem, chvilku povaříme a stáhneme z ohně. Přimícháme hořčici a kmín.
Marinádu necháme trochu vychladnout a ponoříme do ní plátky masa. Necháme odpočinout v lednici. Ideálně přes noc. Před grilováním maso necháme povolit na pokojovou teplotu.
Plátky masa grilujeme z obou stran a průběžně je potíráme zbylou marinádou.
Podáváme s rajčaty a opečenou zeleninou.