TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Jednoduché a velice oblíbené. Stihnete klidně k večeři ve všední den.

Budete potřebovat

10 rohlíků nebo housek
700 g vepřového uzeného bůčku
4 vajce
300 ml mléka
150 g polohrubé mouky
sůl, muškátový květ, sekaná petrželka
trocha oleje

Postup

Nakrájet pečivo a maso na drobné kostičky. V hrnci na oleji opečte bůček. Přisypejte rohlíky a ještě chvíli opékejte dokřupava.

Nasypte do mísy, přelejte mlékem a rozkvrdlanými vejci a nechte vsáknout. Poté dochuťte vším kořením a dobře promíchejte.

Přidejte mouku, aby se směs spojila v kompaktní hmotu.

Promíchejte holýma rukama, vytvarujte kouli a nechte chvíli uležet a sesednout.

Poté mokrýma rukama koulejte knedlíky velikosti rajčete a házejte je do vroucí slané vody.

Vařte asi 25 minut až vyplavou na povrch. Hotové propíchněte, aby vyšla pára. Podávejte s okurkou nebo moravským zelím. .

 

Nenechte si ujít další zajímavé články