Bleskově hotový salát se spoustou vitaminů a výživných látek je báječnou teplou večeří.
Suroviny na 4 porce
1 hrnek quinoy
1 menší hlávka kapusty
1 šalotka
4 lžíce sušených brusinek
50 g mandlí
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
sůl, pepř
Postup
Vodu (asi dva hrnky) osolte a přiveďte k varu. Přidejte quinou, stáhněte plamen a pod pokličkou za občasného míchání vařte asi 10 minut. Kapustu omyjte, osušte a natrhejte na menší kousky. Přidejte ji ke quinoe a duste asi 5 minut. Pak odstavte a nechte pod pokličkou dojít asi ještě 5 minut.
Šalotku oloupejte, pokrájejte nadrobno a smíchejte s olivovým olejem a citronovou šťávou. Podle chuti osolte a opepřete. Pak vmíchejte ke quinoe s kapustou.
Nakonec přidejte sušené brusinky a mandle, které nasekáte a opražíte nasucho. Zlehka promíchejte.
Naporcujte na talíře nebo do misek a servírujte.