Chřest je surovina, která se skvěle snoubí s listovým těstem, zkuste tento recept!
Suroviny na 4 porce
20 ks zeleného chřestu
1 balíček listového těsta
olej na vymazání
1 rajče nebo
4 cherry rajčata
2 přírodní sýry cottage
8 vajec
2 lžíce dijonské hořčice
pepř, nasekané bylinky (petrželka, pažitka)
50–60 g strouhaného parmazánu
Postup
Jarní chřest netřeba loupat, jen jej předem svážeme, aby se nezlomil. Pět minut jej povaříme ve slané vodě. Z vyváleného listového těsta nakrájíme čtverce.
Poklademe plátky rajčat a vařeným chřestem, posypeme strouhaným parmazánem.
V misce rozšleháme celá vejce s lžící pikantní hořčice a opepříme čerstvě mletým pepřem. Nesolíme. Přidáme nasekané bylinky a sýr cottage, zamícháme a vše naneseme na těsto s chřestem a plátky rajčat. Zavineme, dáme do vymazané formy a dáme do trouby na čtvrt hodiny zapéct při teplotě na 180 °C. Vyndáme, až těsto zezlátne. Podáváme se sklenkou bílého vína.