TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Známe to už z pohádek. Mrtvá voda a živá voda. Právě tu druhou by chtěl snad skoro každý z nás přenést do reality. Takový zázrak vám sice bohužel nemůžeme představit, ale zato známe spoustu receptů, které vám mohou vyzmizíkovat několik let. Stačí živit tělo zevnitř i zvenčí.

Jak začít s omlazovací kúrou?

Neexistuje jeden nápoj, který by každému na světě ubíral léta. Kouzlo omlazení totiž nespočívá v lektvaru, který obsahuje zázračné částice, jež zatočí s přibývajícím věkem. Příznaky stárnutí máme každý jiné. Někdo má suchou kůži, proto se mu dělají vrásky, naopak jeho vrstevník nemusí mít na čele ani rýhu. Takový člověk se ale může potýkat s šedou pletí, protože kouří. Zkrátka na každého platí něco jiného a cesta k omlazení vede přes uzdravení našich neduhů.

Co trápí vás?

Detoxikace je základ Než se pustíte do jakékoli kúry, je potřeba vyčistit vaše tělo, aby orgány mohly přijímat živiny, které jim dopřejete. Pozornost věnujte zejména játrům a ledvinám, které jsou „čističkou“ vašeho těla. Protože se zde ale usazují škodliviny, měli byste je propláchnout životabudičem. Na játra platí ostropestřec, jalovec nebo žito. Ledvinám zase svědčí lichořeřišnice, vřes či brusinka. Bylinky můžete připravit v jednoduchém nálevu (stačí spařit na 15 minut, přecedit a můžete pít) nebo si můžete v lékárně či drogerii zakupit doplňky stravy s obsahem těchto prvků.
Nezpomeňte ale ani na cévy, které jsou „dálnicí“ vašeho těla, skrze kterou se rozvádí životně důležitá krev. Zkuste zapátrat po gotu kole neboli pupečníku asijském či jinanu. Jak zmizí únava? Stres, napětí a následná únava mají vliv na spoustu neduhů. Vaše oslabené tělo nedokáže fungovat na 100 procent a jednotlivé orgány se tak rychleji opotřebovávají (to platí o smyslech, jako je zrak, až po kůži, která uvadá). Omlazujícím zázrakem je v tomto případě kustovnice, kterou můžete opět uvařit jako nápoj, ale i její zobání vám pomůže. Ve formě tekutiny ovšem dokáže vyplavit více škodlivin.

Recept na krásu

Pokud se potřebujete rozzářit zvnějšku, musíte umět pracovat s hormony. Jejich nerovnováha dokáže v těle udělat takovou paseku, že si s ní neporadí ani ten nejdražší krém. Ten ale nebudete potřebovat, když sáhnete například po tinktuře z jeřábu ptačího. Ten si poradí s hormony v jakémkoli věku. Ovlivňuje plodnost stejně jako udrží tělo v rovnováze při menopauze. A přitom to skoro nic nestojí.

Nenechte si ujít další zajímavé články