Klasika pro děti i dospělé!
Suroviny na 4 porce
5 lžic smetany
1 bobkový list
2 kuličky nového koření
3–4 lžíce cukru
1 cibule
½ šálku rýže
4 kuličky černého pepře
3 lžíce másla
¼ lžičky tymiánu
2 lžíce hladké mouky
500 g drcených rajčat nebo protlaku
½ lžičky soli
Postup
V hrnci uvaříme rýži. Cibuli nasekáme a na másle necháme zesklovatět. Odstavíme, přidáme mouku a vypražíme světlou jíšku. Zalijeme asi 0,1 l studené vody, přidáme koření a sůl.
Do základu polévky přidáme rajčatový protlak (krájená rajčata, pyré) a dáme opět vařit na mírný oheň. Polévku vaříme 10 minut, pak ji přecedíme do jiné nádoby, osladíme. Nakonec přidáme vařenou rýži a zakápneme smetanou (není nutná). Polévku podáváme teplou.
Tags :
rajská polévka