Pokud milujete pálivé jídlo, přidejte do polévky ještě nasekanou chilli papričku.
Suroviny na 4 porce
300 g uzeného masa
1 konzervu červených fazolí
1 lžíci sádla
3 stroužky česneku
1 mrkev
1 malou petržel
1 lžíci sladké mleté papriky
1 lžičku pálivé mleté papriky
1 lžíci hladké mouky
sůl, pepř
Postup
Uzené maso uvaříme doměkka, vývar slejeme a dáme stranou. V hrnci necháme rozpustit sádlo, a opečeme na něm nadrobno nasekaný česnek, na kostičky nakrájenou mrkev a petržel.
Přisypeme sladkou i pálivou papriku, necháme ji provonět a přidáme lžíci hladké mouky, promícháme a zalejeme vývarem z uzeného masa.
Polévku přivedeme k varu.
Pak přidáme do polévky scezené fazole, na kousky nakrájené uzené maso, ještě krátce povaříme a podáváme.
Tags :
fazolačka