Lahodné vanilkové dortíčky se sladkou ovocno-smetanovou čepičkou se doslova rozplývají na jazyku.
Suroviny na 12 kusů
Na těsto
3 vejce
100 g krupicového cukru
2 lžíce teplé vody
špetka soli
1 lžička jedlé soli
100 g polohrubé mouky
50 g špaldové mouky
1 vanilkový lusk
Na krém
200 g šlehačky
1 sáček ztužovače na šlehačku
1 hrst malin (mražených nebo čerstvých)
200 g smetanového sýra
60 g moučkového cukru
Postup
Vajíčka rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s krupicovým cukrem a teplou vodou do pěny. Z bílků a špetky soli vyšlehejte sníh.
Do žloutkové pěny pomalu zašlehejte jedlou sodu, polohrubou a špaldovou mouku a zrníčka z vanilkového lusku. Nakonec do těsta přimíchejte sníh z bílků.
Formičky na cupcaky naplňte těstem asi do 2/3 a dejte péct do trouby vyhřáté na 170 °C asi na 20 minut.
Připravte si krém. Ušlehejte šlehačku se ztužovačem a zvlášť utřete maliny se sýrem a moučkovým cukrem. Pak do nich vmíchejte šlehačku.
Krémem naplňte cukrářské zdobící sáčky a ozdobte vychladlé dortíky.