Steak z tuňáka je vytříbená delikatesa. Pokud patříte mezi fajnšmekry, určitě si ho připravte.
Suroviny na 2 porce
2 steaky z tuňáka (čerstvý nebo mražený)
3 lžíce sójové omáčky
2 lžíce wasabi pasty
30 g sezamových semínek
máslo
olivový olej
200 g mražených fazolových lusků
sůl, pepř
Postup
Steaky omyjte, osušte a potřete z obou stran sójovou omáčkou a wasabi pastou. Následně maso obalte z obou stran v sezamových semínkách, které nasypete do hlubokého talíře. Steaky pak dejte na pár minut do lednice.
V hlubší pánvi rozpusťte asi dvě lžíce másla se lžičkou olivového oleje. Přisypte fazolové lusky a na mírném plameni nechte opékat asi 10 minut. Občas promíchejte. Na závěr je osolte a opepřete.
Ve druhé pánvi rozpalte olivový olej a z obou stran opečte steaky (z každé strany asi 3 minuty, pokud je chcete více propečené, tak déle).
Opečené steaky ihned naservírujte s fazolovými lusky na talíře a podávejte.