TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Makronky patří mezi nejúžasnější moderní cukrářské výrobky. Nejlepší jsou s kávovým krémem.

Suroviny

Na těsto

100 g mandlové mouky
100 g moučkového cukru
1 lžíce mleté kávy
2 bílky
50 g krupicového cukru
cukrářské sáčky s kulatou špičkou

Na krém

100 g bílé čokolády
20 ml zchladlé silné kávy
70 ml smetany ke šlehání

Postup

Mandlovou mouku promíchejte s moučkovým cukrem a mletou kávou. Směs prosejte přes sítko, aby byla co nejjemnější. Bílky vyšlehejte, a jakmile začnou nabývat, začněte postupně přisypávat krupicový cukr. Šlehejte tak dlouho, dokud bílky nezačnou tvořit tuhé špičky. Do sněhu přisypte polovinu množství moučné směsi a gumovou stěrkou ji lehce vmíchejte. Až uvidíte suchá místa, přisypávejte zbytek moučné směsi a lehce míchejte, dokud se těsto netáhne.

Těstem naplňte cukrářské sáčky a na plech stříkejte malá kolečka o průměru asi 3 cm. Plechem bouchněte o stůl, aby se z těsta odstranily bublinky. Makronky nechte asi 30 minut zaschnout, při lehkém doteku prstem nesmějí lepit. V troubě vyhřáté na 160 °C je pečte asi 10 minut.

Připravte si krém. Čokoládu rozlámejte do mísy a přilijte kávu. Smetanu přiveďte k varu a nalijte ji do mísy. Nechte pár minut odpočinout a pak krém pořádně vyšlehejte metlou. Vychladlým krémem slepujte upečené makronky.

 

Tags : makronky

Nenechte si ujít další zajímavé články

Přistihla Mareše manželka s milenkou?
nasehvezdy.cz

Přistihla Mareše manželka s...

Leoš Mareš (47) dlouho...
Nové vydání měsíčníku Můj čas na kafíčko pro ženy právě v prodeji!
panidomu.cz

Nové vydání měsíčníku Můj čas na...

Zajímáte se o nové módní trendy v oblékání nebo...
Křišťálová klasika v moderním pojetí
rezidenceonline.cz

Křišťálová klasika v...

Efektní svítidla s komponenty z ušlechtilého skla...
Tak dobré masky jste ještě neměli
iluxus.cz

Tak dobré masky jste ještě...

Anela, česká značka přírodní kosmetiky pro náročné...
Přítele své dcery jsem si představovala jinak
skutecnepribehy.cz

Přítele své dcery jsem si...

Nemohla jsem ho zkrátka vystát! Vadilo mi na něm...
Tajemství gastronomie: Jak se zrodilo carpaccio, sendvič a pizza Margherita?
epochaplus.cz

Tajemství gastronomie: Jak...

Co je vlastně carpaccio? Dnes tak můžeme...
Pověsti a legendy Lysé hory: Bájné vojsko, soudný den i pohádkový poklad
enigmaplus.cz

Pověsti a legendy Lysé hory:...

Lysá hora, královna Moravskoslezských Beskyd, je se...
Český výzkum zraku hlubokomořských ryb podpoří evropský grant
21stoleti.cz

Český výzkum zraku...

Evropská rada pro výzkum je první...
Albert Fish: 120 dní Sodomy je proti němu čajíček…
epochaplus.cz

Albert Fish: 120 dní Sodomy je...

Britská spisovatelka a muzikanta Charlotte Greigová...
Poklekl před ní partner, aby si ji nadobro pojistil?
nasehvezdy.cz

Poklekl před ní partner,...

Přestože je krásná herečka...
Delikátní zážitek u Breitlingu
epochalnisvet.cz

Delikátní zážitek u Breitlingu

Prestižní hodinářská značka Breitling je dalším...
Královský košt Ústí nad Labem.
epochanacestach.cz

Královský košt Ústí nad Labem.

Košt je lokalizovaný do prostředí luxusního...