TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Mléko je super trik, který husu zjemní!

Suroviny na 8 porcí

1 čerstvá husa,
2 litry mléka,
6 jablek sůl,
pepř, kmín,
2 cibule,
6 hřebíčků,
4 badyány,
1 svitek skořice

Postup

Husu dáme do pekáčku, zalejeme ji mlékem a necháme 2 dny marinovat, aby se zbavila charakteristického zápachu. Jablka nakrájíme na čtvrtinky, smícháme s hřebíčkem, badyánem, na kousky nakrájenou cibulí a skořicí.

Směs napěchujeme do husy. Pak ji celou osolíme, okmínujeme, dáme do pekáče hřbetem nahoru a okolo poklademe zbylými jablky. Podlejeme vodou a pečeme je asi hodinu a půl v troubě předehřáté na 170 °C. Pak ji otočíme a pečeme dalších 40 minut.

Červené zelí s jablky

Suroviny na 4 porce

1 malou hlávku červeného zelí,
2 jablka,
sádlo z kachny,
1 cibuli,
vinný ocet,
1 bramboru, cukr

Postup

Hlávku zelí nakrouháme najemno. Cibuli nasekáme nadrobno, jablka nastrouháme nahrubém struhadle. Na sádle necháme zpěnit cibuli, přidáme zelí, jablka a zalejeme vodou. Dusíme vše doměkka. Nakonec podle potřeby dochutíme cukrem, vinným octem, osolíme a zahustíme nastrouhanou syrovou bramborou.

Tags : husa

Nenechte si ujít další zajímavé články