TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Pojďte si s námi zamlsat a upečte si výtečné lívance.

Suroviny na 4 porce

150 g hladké mouky
150 g polohrubé mouky
10 g droždí
50 g cukru
špetka soli
citronová a pomerančová kůra
na švestkovou omáčku:
50 g sušených švestek
50 ml červeného vína
300 g cukru

Postup

Všechny přísady v míse smícháme tak, aby nám vzniklo hustší těstíčko.

To pak necháme asi 40 minut kynout. Zatím si připravíme omáčku: Švestky pokrájíme na kousíčky a za stálého míchání je spolu s cukrem vaříme v červeném víně – tak dlouho, až omáčka zhoustne. Nakonec ji dochutíme kapkou limetkové šťávy.

Po vykynutí těsta smažíme vyšší lívance na rozpáleném sádle – z obou stran dozlatova.

Před podáváním potřeme švestkovou omáčkou, přelijeme kysanou smetanou, pocukrujeme vanilkovým cukrem a přidáme kopeček šlehačky.

Tags : lívance

Nenechte si ujít další zajímavé články