Vyzkoušejte úžasný závin se zelím, který se výborně hodí i k vínu.
Suroviny na 6 porcí
1 listové těsto
700 g kysaného zelí
200 g nakrájeného eidamu
200 g nakrájené uzeniny
1 větší cibule
1 lžíci sádla
100 ml smetany
2 klobásy
1 lžičku drceného kmínu
1 lžičku soli
1 vejce
Postup
Cibuli nakrájíme a zpěníme na lžíci sádla, přidáme kysané zelí (to můžeme ochutit podle potřeby) a osmahneme.Zalijeme smetanou a necháme prohřát.
Vyválíme listové těsto, poklademe uzeninou, sýrem a zelím. Doprostřed položíme klobásy (nejlépe pikantnější) a zavineme, kraje řádně utěsníme. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem, solí a propícháme. Pečeme ve vyhřáté troubě 30 až 40 minut.
Podáváme vlažné a zapíjíme vychlazeným pivem.
Tags :
závin