Zeleninu pečenou v troubě oceníte jako lehkou a chutnou večeři. Dobře vám udělá hlavně v chladných podzimních dnech.
Suroviny na 3 porce
1 červená paprika
1 žlutá paprika
4 rajčata
1 cuketa
1 červená cibule
1 lilek
8 lžic řepkového oleje
2 stroužky česneku
1 lžíce octa balsamico
sůl, mletý černý pepř
1 lžíce provensálského koření
Postup
Papriky omyjte, odstraňte z nich jadérka i vnitřní přepážky a nakrájejte je na široké pruhy. Rajčata omyjte a nakrájejte na plátky nebo měsíčky. Cuketu, cibuli a lilek nakrájejte na plátky.
Pět lžic oleje promíchejte s prolisovaným česnekem, octem, solí, pepřem a kořením.
Zeleninu vložte do zapékací formy a potřete ji zbývajícím olejem. V troubě vyhřáté na 210 °C pečte asi 20 minut. Poté formu přikryjte alobalem a pečte ještě asi 25 minut.
Hotovou zeleninu potřete ochuceným olejem. Podávejte s pečivem nebo jako přílohu k masu.