TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Zkuste si upéct výbornou a netradiční roládu.

Suroviny na 12 porcí

90 g hladké mouky
4 vejce
1 špetka soli
80 g cukru krystal
1 hrníček malin

na krém

125 g cukru moučka
120 g strouhaného kokosu
250 g másla
1/2 kelímku smetany ke šlehání

Postup

Oddělíme žloutky od bílků a bílky vyšleháme se špetkou soli do hustého sněhu.

V jiné misce si vyšleháme žloutky s cukrem a pomalu přidáváme prosátou mouku. Do této hmoty opatrně zamícháme připravený sníh a těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při 220 °C přibližně 5–10 minut.

Těsto musí být lehce růžové, budeme-li péct příliš dozlatova, plát se při rolování zlomí. Po vyjmutí z trouby placku smotáme i s pečícím papírem. Po chvíli opět rozmotáme, odejmeme pečící papír a necháme vychladnout.

V malém kastrůlku krátce svaříme smetanu ke šlehání, strouhaný kokos a cukr. Tuto směs necháme chvíli zchladnout a poté zamícháme do másla a vyšleháme krém. Je-li krém moc řídký, necháme ještě ztuhnout v lednici.

Placku potřeme 3/4 připraveného krému a poklademe ovocem. Srolujeme, zbytkem krému pomažeme roládu z vrchu a posypeme strouhaným kokosem. Roládu nakrájíme a servírujeme.

 

Tags : roláda

Nenechte si ujít další zajímavé články