TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Typ steaků závisí na době propékání a intenzitě teploty.

Suroviny na 4 porce

4 steaky ze svíčkové cca 4 cm silné
1 lžíce oleje
60 ml portského vína
250 ml hovězího vývaru
2-3 lžíce zeleného pepře
1 lžička másla

Postup

Steaky jemně hřbetem ruky naklepeme. Ovážeme je potravinovým provázkem, aby držely tvar.

Rozpálíme pánev s olejem a steaky na ní opečeme, z každé strany asi 1 minutu. Pak je vyjmeme a přeneseme na malý plech vyložený pečicím papírem. Mezitím vrátíme pánev na oheň a vlijeme do ní portské víno.

Mícháme, až se víno spojí s výpekem ze steaků. Přidáme zelený pepř a hovězí vývar. Vaříme několik minut, až omáčku zredukujeme asi na polovinu. Podle chuti osolíme a opepříme a vmícháme máslo.

Předehřejeme si troubu na 220 °C. Vložíme do ní steaky a pečeme asi 7 minut. Vyndáme je z trouby a necháme ještě asi 3 minuty odpočinout. Servírujeme s opečenými brambory přelité omáčkou.

 

Tags : steak

Nenechte si ujít další zajímavé články