Rajská s knedlíkem byla na počátku minulého století avantgardním pokrmem.
Suroviny na 5 porcí
750 g zadního hovězího masa
400 g rajského protlaku
1 střední cibuli
15 dkg perníku na strouhání čerstvě mletý černý pepř
3 lžíce cukru
5 lžic oleje
125 g másla
sůl
Postup
V kastrole na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme cukr, který vmícháme do cibule. Promícháme a přidáme rajský protlak a podlijeme horkým 1,5 l vývaru a necháme na mírném plameni, necháme probublávat a občas promícháme a podléváme vývarem.
Omáčku zahustíme tak, jak to máme rádi. Pečlivě ji propasírujeme přes husté síto a na závěr zjemníme máslem, které necháme v omáčce rozpustit pro zjemnění máslo.
Tags :
rajská omáčka