TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Dříve v žádné spíži nechyběla klevela a ta pravá od babičky je prostě nejlepší. Taková se musí připravovat z čerstvého a dobře vyzrálého rozvařeného ovoce. Hodí se k bílým pečeným nebo grilovaným masům.

Suroviny

1,5 kg třešní
300 g cukru
3 lžíce rumu
několik jadérek z třešňových pecek

Postup

Třešně omyjeme, vypeckujeme, dáme do kastrolu, podlijeme 250 ml vody, přidáme oloupaná třešňová jadérka a vaříme do změknutí. Postupně přidáme cukr a mícháme.

Podle toho, jaké chceme docílit hustoty, necháme odpařit vodu. Po jeho rozpuštění přidáme rum a už nevaříme.

Horkou klevelu plníme do sklenic a zašroubujeme a krátce sterilujeme při 85 °C. Po vyjmutí sklenice  obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Tags : klevela

Nenechte si ujít další zajímavé články