TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

První recept z této série lze pojmenovat „Exotika s kuřecím masem v české kuchyni“.

Tato indická směs jistě zaujme dospělé jedlíky, pro malé děti však tento pikantní pokrm není příliš vhodný.

Suroviny: 1 balení indické kuřecí pánve DZ Klatovy, ananas (čerstvý nebo kompotovaný) nakrájený na kostičky, 3 chilli papričky, kokosový olej, sladká smetana a 300 g rýže basmati

Postup: V pánvi rozehřejeme kokosový olej, přidáme na nudličky nasekané chilli papričky a kostky ananasu. Vše krátce orestujeme, vyjmeme a odložíme stranou. Do prázdné nádoby nalijeme lžičku kokosového oleje, zahřejeme, přidáme balení „indické kuřecí pánve“ a při nižší teplotě důkladně orestujeme, až je maso zcela měkké. Přidáme odloženou směs ananasu a papriček, smetanu, důkladně promícháme a pár minut ještě prohřejeme. Podáváme s vařenou rýží..

2
Exotika s kuřecím masem.

Kouzlo těstovin a kuřecího masa

K této lahodné směsi masa a lilku se hodí těstoviny typu vřetýnek, špaget nebo širokých nudlí.

Suroviny: 1 balení italské kuřecí pánve DZ Klatovy, 2 stroužky česneku, 1 menší lilek, olivový olej, sladká smetana

Postup: Lilek opláchneme, osušíme a nasolíme, aby „vypotil“ přebytečnou vodu. Nejlépe v pánvi rozehřejeme kapku olivového oleje, přidáme na plátky nakrájený česnek a na kousky nasekaný lilek. Restujeme tak dlouho, dokud česnek nezezlátne, nesmí však zhnědnout. Poté směs vyjmeme z nádoby a odložíme stranou.Do prázdné pánve nalijeme čerstvý olej, do kterého, když se zahřeje, přidáme „směs italské kuřecí pánve“. Smažíme ji při nižší teplotě tak dlouho, dokud maso nezměkne, pak přidáme lilek s česnekem, smetanu, vše důkladně promícháme a povaříme ještě asi 5 minut. Podáváme s těstovinami uvařenými al dente. .

1
Lahodná směs kuřecích kousků a těstovin.

Sekané kuřecí maso na nový způsob 

Toto jídlo je rychlé a nesmírně vděčné, když se vám u stolu sejde nečekaně víc lidí. Přidáním surovin ho totiž můžete libovolně nastavovat.

Suroviny: 250 g mladých lusků hrášku, sůl, 150 g žampionů, 1-2 lžíce citronové šťávy, 400 ml drůbežího vývaru, 500 g kuřecích prsíček, 1 lžíce másla, 100 ml sladké smetany, bílý pepř, 1 žloutek, 2 lžičky nakládaných kaparů

Postup: Lusky uvaříme 2 min v osolené vodě. Scedíme je, ochladíme studenou vodou a necháme okapat. Očištěné houby nakrájíme na tenké plátky a smícháme s jednou lžící citronové šťávy. V širokém hrnci uvedeme do varu drůbeží vývar, vložíme do něj opláchnuté maso a vaříme ho na mírném plameni 8 min. Hotové je vyjmeme a udržujeme v teple. V jiném hrnci rozpustíme máslo a prudce na něm za stálého míchání orestujeme žampiony. Přilijeme vývar a na prudkém plameni necháme chvíli vařit. Poté vypneme hořák a do vývaru přilijeme smetanu. Maso nakrájíme na plátky a spolu s lusky vložíme do omáčky. Osolíme, opepříme, podle chuti můžeme také přidat citronovou šťávu. Omáčku zjemníme syrovým žloutkem a dobře promícháme. Ozdobíme kapary a můžeme podávat nejlépe s rýží.

3
Sekané kuřecí maso.
Tags : kuřekuřecí

Nenechte si ujít další zajímavé články