Nepodává se zpravidla jako hlavní jídlo, ale dokáže vás velmi dobře zasytit obzvlášť, podáte-li ho s hranolky a oblohou.
Suroviny na 4 porce
400 g mleté míchané maso
1 ks vejce
3 stroužky česneku
2 střední cibule
4 hamburgerové housky
sůl, mletý pepř
2 lžíce rozpuštěného másla
listy salátu
1 rajče
olej na smažení
Dip
2 lžíce majonézy
½ lžičky polotučné hořčice
Postup
Jednu cibuli na jemno nasekáme do masa. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl a pepř podle chuti. Vypracujeme a vytvarujeme do tvaru hamburgerů, které z obou stran opečeme na rozehřáté pánvi.
Rozkrojené housky potřeme rozehřátým máslem. Můžeme je položit na plech a na 3-5 minut vložit do rozehřáté trouby, není to nezbytné.
Připravíme si jednoduchý dip – smícháme majonézu s hořčicí. Zvlášť si usmažíme cibulku, chutnější je zkaramelizovaná (zasmaží se s přidáním lžičky cukru a 1/4 lžičky octa).Spodní vnitřní část potřeme dipem, položíme plátek salátu, pak hamburger, na něj můžeme dát dip nebo kečup či samotnou majonézu, pak položíme kolečko rajčete a na vrch posypeme zasmaženou cibulkou.