TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Za tento recept se rozhodně stydět nebudete. S houskovým knedlíkem je to hotová „božská mana“.

Suroviny na 4 porce

800 g kančí kližky a kýty
124 g rajčatového protlaku
40 g brusinkového džemu
16 g česneku, 600 g cibule
60 g špeku, 2 lžíce oleje
120 g hladké mouky
12 g sladké papriky
2 až 3 kuličky jalovce
2 ks bobkového listu
0,25 dcl višňového vína Annovino Lednice
0,2 l demi–glace/ silného hovězího vývaru
sůl a pepř podle chuti
větvička tymiánu a majoránky

Postup

V kastrole na špeku a oleji smažíme cibuli, dokud nedostane zlatohnědou barvu.

Na základ vsypeme maso nakrájené na kostky. Promícháme a okořeníme.

Zalijeme vínem a necháme dusit. Mezitím se nám v hrnečku vaří odvar z bobkového listu a jalovce.

Scezený slijeme do guláše a dusíme, aby šťáva probublávala. Šťávu odvaříme až do základu, poprášíme moukou a promícháme. Přidáme trochu papriky, protlak a vše mírně podlijeme.

Dušením vznikne hustá šťáva. Zahustíme moukou a na závěr dochutíme solí, kořením a česnekem.

Šťávu na guláš můžeme také zahustit škrobem z brambor.

 

Tags : guláš

Nenechte si ujít další zajímavé články