TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Takto upravená zelenina může být i dobrou večeří. Před vařením však doporučujeme lusky zbavit tvrdých bočních žilek, protože obzvlášť u přezrálých plodů tepelnou úpravou nezměknou.

Suroviny na 4 porce

1/2 kg fazolových lusků
sůl
5 dkg
másla
3 dkg mouky
1/4 l husté smetany
pepř, 1 lžička octa

Postup

Fazolové lusky uvaříme ve slané vodě téměř doměkka. Sdcedíme je a necháme okapat. Rozpustíme máslo, zasypeme moukou, světlou jíšku zředíme vodou z lusků a smetanou. Dobře rozšleháme a povaříme. Během vaření zakapeme omáčku octem, přidáme koření. Do omáčky vložíme fazolky, podusíme je a podáváme nejlépe s novými bramborami.

Fazolky na smetaně jsou znamenité s novými bramborami.

Tags : fazolky

Nenechte si ujít další zajímavé články