Takto upravená zelenina může být i dobrou večeří. Před vařením však doporučujeme lusky zbavit tvrdých bočních žilek, protože obzvlášť u přezrálých plodů tepelnou úpravou nezměknou.
Suroviny na 4 porce
1/2 kg fazolových lusků
sůl
5 dkg
másla
3 dkg mouky
1/4 l husté smetany
pepř, 1 lžička octa
Postup
Fazolové lusky uvaříme ve slané vodě téměř doměkka. Sdcedíme je a necháme okapat. Rozpustíme máslo, zasypeme moukou, světlou jíšku zředíme vodou z lusků a smetanou. Dobře rozšleháme a povaříme. Během vaření zakapeme omáčku octem, přidáme koření. Do omáčky vložíme fazolky, podusíme je a podáváme nejlépe s novými bramborami.
Fazolky na smetaně jsou znamenité s novými bramborami.
Tags :
fazolky