TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Máte rádi chřest? A víte, že se z něj dá udělat lahodná chřestová zmrzlina?

Suroviny na 4 porce

3 žloutky
150 g másla
150 g cukru
100 g bílého chřestu
100 g jahod
0,1 l portského vína
2 lžíce medu
1 lžíce octu balzamika
1 kelímek smetany ke šlehání
1 vanilkový lusk

Postup

Chřest očistíme, oloupeme a rozvaříme v troše cukrového sirupu (cukr s vodou). Smetanu s cukrem a vanilkovou dření svaříme a scedíme na žloutky, dáme do hrnce a rychle necháme přejít varem.

Přidáme rozmixovaný chřestový rozvar. Nevaříme.

V zmrzlinovači umícháme zmrzlinu. Jahody nakrájíme na kousky a marinujeme ve svaru z portského vína, cukru a medu. Zmrzlinu podáváme přelitou balzamikem a ozdobenou hlavičkami zeleného chřestu.

Tags : zmrzlina

Nenechte si ujít další zajímavé články