Domácí rybí salát z kapra není příliš pracný a je příjemným zpestřením našeho jídelníčku.
Suroviny na 6 porcí
4 plátky citronu
3 ks bobkového listu
1 sklenice octy
5 kuliček pepře
3 sklenice vody
10 kuliček pepře
200 g majonéza
1 kg kapřího masa
100 ml bílého jogurtu
2 cibule mletý
pepř
Postup
Kapří maso prosolíme a necháme 15 minut odležet., pak lehce povaříme v nálevu z octa, vody, ½ lžičky soli, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, s plátky citronu a bobkových listů.
Kapra ponecháme v hrnci a po vychladnutí uložíme na 48 hodin do chladničky.
Naloženého kapra vykostíme, nakrájíme a dáme do mísy. Velmi jemně nasekanou cibuli spaříme vroucí vodou a scedíme ji a přidáme ke kapřímu masu.
Vše promícháme s majonézou a jogurtem. Rybí salát v závěru osolíme a opepříme podle chuti a můžeme podávat.