TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Domácí rybí salát z kapra není příliš pracný a je příjemným zpestřením našeho jídelníčku.

Suroviny na 6 porcí

4 plátky citronu
3 ks bobkového listu
1 sklenice octy
5 kuliček pepře
3 sklenice vody
10 kuliček pepře
200 g majonéza
1 kg kapřího masa
100 ml bílého jogurtu
2 cibule mletý
pepř

Postup

Kapří maso prosolíme a necháme 15 minut odležet., pak lehce povaříme v nálevu z octa, vody, ½  lžičky soli, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, s plátky citronu a bobkových listů.

Kapra ponecháme v hrnci a po vychladnutí uložíme na 48 hodin do chladničky.

Naloženého kapra vykostíme, nakrájíme a dáme do mísy. Velmi jemně nasekanou cibuli spaříme vroucí vodou a scedíme ji a přidáme ke kapřímu masu.

Vše promícháme s majonézou a jogurtem. Rybí salát v závěru osolíme a opepříme podle chuti a můžeme podávat.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články