Kapří pochoutka pro malé i velké, kterou před léty představil známý kuchař Petr Stupka.
Suroviny na 4 porce
500 g kapřího masa (filet)
1 velká lžíce škrobové omáčky
3 lžíce hladké mouky
1 lžička sladké papriky olej na smažení
Marináda
mistička mletého kmínu
mistička mletého zázvoru
5 lžic sojové omáčky
3 stroužky lisovaného česneku sůl
Postup
Filet bez kostí nakrájíme na stejně dlouhé hranolky a necháme v chladničce odpočinout.
Připravíme si marinádu z lisovaného česneku, koření a sójové omáčky. Promíchané kapří hranolky v marinádě a necháme odležet.
Obalíme ve smíchané mouce s paprikou a škrobovou moučkou a smažíme v rozpáleném oleji. Osmažené hranolky necháme okapat na ubrousku.
Podáváme nejlépe se studenou smetanovou omáčkou.