TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Třešně, cibulka, parmazán – je to nezvyklá kombinace, ale za zkoušku stojí. Budete spokojeni.

Suroviny 

500 g třešní
1 lžíce olivového oleje
400 g rýže
1,2 l zeleninového vývaru
1 svazek jarní cibulky
5 lžic smetany ke šlehání
100 g parmazánu
sůl, mletý pepř

Postup

Třešně vypeckujeme. Rozehřejeme olej a třešně na něm krátce osmažíme. Vsypeme rýži, osolíme, opepříme, promícháme, vlijeme 200 ml vývaru a za stálého míchání necháme odpařit. Když rýže vsákne vývar, přidáváme po částech další a vždy ho necháme vsáknout.

Vaříme asi 20 minut, po této době by mělo mít rizoto správnou krémovitou konzistenci, zrnka rýže by ale měla zůstat na skus pevná. Očištěné cibulky nakrájíme nadrobno a pět minut před koncem varu je společně se smetanou přimícháme do směsi. Posypeme hoblinkami parmazánu a ihned podáváme.

Třešně v rumu chutnají dobře vychlazené.

Tags : rizoto

Nenechte si ujít další zajímavé články