TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Pošírování je technika, která se skvěle hodí k šetrné přípravě ryb. Připravíte tak i tradičního kapra.

Suroviny na 4 porce:

600 g kapra podkovy

kousek másla

ocet

cukr

sůl

petrželka na ozdobu

Na nálev:

150 g kořenové zeleniny

1 menší cibule

divoké koření (bobkový list, nové koření, celý pepř, tymián)

sůl

cukr

ocet

Postup:

Dopředu si připravím nálev, tzv. várku, tedy silný zeleninový vývar z kořenové zeleniny a cibule s divokým kořením a tymiánem dochucený solí a octem (lze nahradit kostkou zeleninového či bylinkového bujónu). Porce kapra předem trochu osolíme a necháme 20 minut odležet. Poté ho vložíme do várky a necháme jen velmi zvolna 5–7 minut bez bublání vařit (táhnout).  Zvlášť v rendlíku si svařte trochu octa a cukru. Uvařené porce kapra pak opatrně vyjměte a při podávání je přelijte ještě vroucím octem s cukrem a trochou vývaru. Doplňte plátkem másla, posekanou petrželkou a obložte kousky zeleniny z várky. Jako příloha je nejlepší čerstvých chléb nebo pečivo.

Tags : kaprna modro

Nenechte si ujít další zajímavé články