Silná slepičí polévka je zázrak, který vám dodá sílu ve zdraví i nemoci.
Ingredience
1 slepice
1 celer
3 mrkve
3 petržele
2 chilli papričky
10 kuliček pepře
bobkový list
sůl
2 litry vody
ořech másla
Postup
Maso omyjeme, dáme ho do hrnce, přidáme oloupaný, nakrájený celer, 2 očištěné, přepůlené mrkve a 2 očištěné petržele vcelku, koření, sůl a zalijeme vodou.
Přivedeme k varu, přiklopíme a na mírném ohni vaříme 2 hodiny, pokud bychom místo slepice zvolili kuřecí skelety či kuře, postačí 1,5 hodiny. Hotový vývar přecedíme do čistého hrnce. Rozpustíme máslo v hrnci, přidáme nastrouhanou mrkev a petržel a osmažíme.
Přidáme k hotovému vývaru, do kterého přidáme nasekané maso. Na závěr přidáme posekanou petrželku, pažitku či nať z mladé cibulky.
Tags :
vývar