TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Řeknete si, že hrachová polévka není žádný šlágr, ale po takové, jakou připravuje Lukáš Hejlík, se budete ještě několik dnů olizovat.

Ingredience

1 jarní cibulka
1 lžíce olivového oleje
ořech másla
čerstvý hrášek vyloupaný a mladé hrachové lusky
popřípadě mražen
1 l kuřecího vývaru
čerstvě mletý pepř
sůl

Postup

Cibulku osmahneme na olivovém oleji, přidáme hrášek, chvíli restujeme a zalijeme vývarem. Ten můžete koupit hotový, nebo si ho předem připravit. Vaříme pod pokličkou, přibližně půl hodiny. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, podle chuti osolíme a opepříme. V pánvičce rozehřejeme máslo a opečeme na něm hrachové lusky.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články